keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

love & friendship

rakkaus. 
Se on niin iso sana, vaikka siinä onkin vaan seitsemän kirjainta. Rakkaus kattaa niin paljon asioita - äiti rakastaa isää ja äiti rakastaa myös lapsia. Rakkautta on niin paljon erilaista. On rakkautta, jota tuntee nähdessään maailman ihanimman laukun kaupassa ja karjaisee kaverilleen "oon rakastunu!" Rakkautta on myös se, kun tuntee kipristelyitä mahanpohjassa nähdessään oman puolisonsa, vaikka onkin oltu yhdessä jo kauan. Rakkautta on se, kuinka näkee parasta kaveriaan pitkästä aikaa ja halaa toista tiukasti. 

"Only do what your heart tells you."
- Princess Diana 

Voi rakastaa jotain tiettyä urheilulajia aivan sydämensä pohjasta ja pienien kolhujen saattelemana toteaa vain, että "rakkaudesta lajiin." Rakkautta voi tuntea myös musiikkia kohtaan. Jos löytää sen kappaleen, joka kuvastaa aivan täydellisesti omia tunteita ja kuulostaa aivan ihanalta - voi rakastua kappaleeseen. 


"When love is not madness, it is not love."
- Pedro Calderon de la Barca 

Rakkaus on täyttä hulluutta. Kipristelyä mahanpohjassa ja tunteita, jotka saavat sinut tekemään mitä vain rakastamiesi ihmisten vuoksi. Voisit vaikka hypätä laskuvarjohypyn ja uhmata korkeanpaikankammoasi. Voisit uida haiden ympäröimässä häkissä ja ahtautua maailman pienimpiin koloihin - ja kaikki vain rakkauden vuoksi. 
Rakkaus ei ikinä häviä. Suhteenkin jälkeenkin rakkaus jää. Ehkä rakkaus ei ole niin vahva, mutta kyllä se jossain aivojen perukoilla piileksii. 

Mun maailman tärkeimpiin ihmisiin kuuluu perhe ja lähimmät kaverit. Kaverit, joille voin kertoa ihan mitä vaan. Kaikki huolet ja ilot. Yks näistä tärkeimmistä on just Saara. Me ollaa koettu niin paljon yhessä - suruja, iloja ja kaikkee siltä väliltä. Kummallakin on menny suhteita poikki kavereihin ja parisuhteetkin on kadonnu - mut myö ollaa edellee parhait kavereita. Mie voin kertoo siulle ihan mistä vaa, ja mie tiiän, et sie kuuntelet. Meilläkin on pienii kinoja, mistä selvitään kuitenkin nauramalla. 
Sie et oikeesti arvaa, kuin kova ikävä miul tulee siuta. Jään tänne Lappeenrantaan ja sie lähet opiskelemaan muualle. Onneks on oikeesti keksitty kaiken maailman matkapuhelimet ja tietokoneet, koska muuten ei pystyttäis pitämään yhteyttä ku joillan kivikautisilla kirjeillä ja korteilla. 
Ollaa tunnettu varmaan kunnolla vasta kasiluokasta, ja et uskokkaa kui tärkee siust on tullu miulle. Miul ei oo aikasemmin ees ollu parasta kaverii - ei ketää, jolle oisin voinu kertoo huolia ja murheita. 


"Friendship is a single soul dwelling in two bodies."
- Aristotle 

Myö keksitää aina parhaimmat ideat ... ja lopulta huomataa, et "hitto, ei ne ideat ollukkaa loppupeleis nii hyvii." Kaikkihan sanoo, et blondi tarvii parhaaks kaverikseen bruneten, mut en mie mitää brunettee kaipaa. Miulle kelpaa just tollane hömelö blondi, jolla on ihan ihmeideoita ja samanlainen kiero huumorintaju ku miulla. Ollaa samaan aikaan niin erilaisia, mut myös samanlaisia. Ollaa kaks blondii ja tyhmää apinaa. Nauretaa toisillemme, jos toinen vaik kaatuu perseelleen johonkin lätäkköön ja lopulta autetaan toine ylös. Hakataan välillä toisiamme 'vahingossa' ja nauretaan koko jutulle. Kinastellaan aina viimesístä mansikkapalleroista irtokarkkipussin pohjalla. Ja koska oon yleensä niin reilu, ni annan periks ;) Myö huomataa heti, jos toisella on huono päivä, tai jotain huolia. Tehään aina maailman oudoimpia suunnitelmia, mitä ei kuitenkaan toteuteta ikinä. 

Mie en ikinä haluu, et kasvetaan jollakin tavalla erilleen. Kummatkin löytää varmaan uusia kavereita, mut en usko et meidän kaverisuhde häviää mihinkään. Kävellään vanhana mummoinaki tien yli ja tuetaan toisiamme, kun tie on liukas jalkojen alla. Ja istutaa vanhainkodin rappusilla ja juoruillaan vanhaan tapaan. En tiiä, pitäiskö miun sanoo siuta parhaaks kaveriks. Koska et oo sitä. Oot miulle ku sisko. 2 kommenttia:

  1. voiiiii :-( voin samaistuu täysin !! mut ei se välimatka teijän ystävyyttä muuta mihinkään. Katanki muutosta on jo kohta kaks vuotta, mutta silti ollaa edelleen parhait kavereita vaikka molemmilla on elämät eri paikoissa.. Rankkaa se on aluks mut kyl siitä selvitää, tsemppiä !

    VastaaPoista